Tips og ideer

Ø-haven

 

Vi skal ud i og opleve naturen igen - vi skal så - vi skal plukke - vi skal pleje - vi skal tilberede - vi skal spise - vi skal værne om naturen - vi elsker naturen - vi skal træde på jorden - vi skal være i naturen - vi har brug for naturen - naturen har brug for os - naturen producerer ilt til os via fotosyntesen og vi producerer kuldioxid til den.

Her i Ø-haven er Orange the new green.

 

Ø-haven, Stormosevej 35, 7400 Herning

Kontaktperson: Gitte Kyed Mobil: 60 94 94 47

Morgenfrue - Calendula Officinalis - haveplante - prydplante og lægeplante - Dufter fantastisk - og lyser op i enhver have. Kronbladene kan bruges friske og tørrede. I salater, brød, boller, mysli, postejer, knækbrød, De kan bruges i sovser, omeletter og urtesmør/kryddersmør. Til den søde tand - kan de anvendes til at toppe kager med, ostelagkage, osteanretninger, kager og muffins. Anvendelsen er virkelig mangfoldig.

 

Orange is the new green.

Den bedste opbevaring af de tørrede morgenfrue kronblade er køligt, mørkt og lufttæt. Evt i køleskab. De mister naturligt farven over tid, men er de f.eks. opbevaret i en glas beholder og står mørkt og køligt - beholder de farven lidt længere.

 

 

 

 

 

Der findes rigtig meget litteratur på internettet om morgenfruens gode egenskaber.

Morgenfruer indeholder bl.a.

triterpener, flavonoider, æterisk olie og ikke mindst karotenoider. Karotenoider er osse de stoffer der giver gulerøddernes deres farve. Endvidere indeholder de stoffet lutein, et stof vi har i øjet. Morgenfruen er nok mest kendt for udvortes brug som salve, til sår, rifter og betændelse.

 

 

 

Sprøde knækbrød med chiafrø og morgenfrue kronblade.

 

Se opskrift på opskrift siden!

 

 

 

 

 

Smør svøbt i farver.

Salat med friske morgenfrue kronblade.